Избрахте новия кмет за Събитие на 2015-та
Избрахте новия кмет за Събитие на 2015-та / netinfo

Изборът на нов кмет на Разград след 70 години управление на БКП и БСП е събитието на 2015-та година. Това определиха читателите на регионалния сайт на Дарик за Разград. След едноседмично гласуване с шест варианта за отговор, а и възможност за добавяне на нови предложения, близо половината от участниците в анкетата на Дарик-Разград избраха резултатите от вота на 1 ноември в Разград за най-важното събитие, случило се в областта. Това предложение на Събитие №1 е подкрепено от 44,69% от гласувалите в анкетата. Ще припомним, че д-р Валентин Василев от ГЕРБ е първият кмет на Разград, който спечели местните избори в общината след като 70 години тя бе управлявана от БКП и БСП. Това стана на балотаж на 1 ноември с 57,82% от гласовете на жителите на община Разград.

На второ място в читателската класация са успехите на талантливите деца на Разград – 26,56%. И през отминалата година много малки жители на Лудогорието прославиха региона в областта на изкуствата и спорта, и понеже всички техни постижения са важни и ценни, умишлено не изведохме само едно име на разградски талант, а обобщихме всички успехи.

На трето място е второто политическо събитие сред предложенията ни, което показва, че политиката все още силно вълнува жителите на областта. За 13,44% от гласувалите изборната загуба на ДПС в Исперих и Кубрат е събитие на отминалата година.

За 12,19% най-важното събитие е било завършването на ремонта на центъра на Разград, кризата в „Лудогорец“ е събрала 2,81% от гласовете, а фалшивите телефонни заплахи срещу  банките в Разград – 0,31%.