/ Община Разград
Вземат се проби от носната кухина и от гърлото, резултатите ставата ясни след 5 до 8 минути
Фирма „МАТ“ ООД предостави на Община Разград 340 бързи теста за COVID-19, съобщиха от Общината.

Община Разград

Дарението е във връзка с инициатива на общинското ръководство да бъдат тествани представителите на професиите, които са на първа линия по време на извънредното положение във връзка със световната пандемия и са най-уязвими.

Домът за стари хора получи дарение от 1000 маски от собственик на шивашка фирма (СНИМКИ)

По време на срещата, на която бяха предоставени тестовете, кметът Денчо Бояджиев, заместниците му Добрин Добрев, Милена Орешкова, Мирослав Грънчаров и Полина Иванова и секретарят на Община Разград Нели Добрева обсъдиха с дарителите от фирма „МАТ“ООД и други възможности за съдействие от страна на бизнеса към местната управа във връзка с превенцията на разпространението на заразата в общината.

Община Разград

Разград продължава да е един от двата областни града в страната, в които няма случаи на болни от COVID-19 и заради ефективните санитарно-хигиенни и превантивни мерки, които институциите, подкрепяни от местния бизнес вземат – коментираха участниците в срещата.

100 потребители на социални услуги получиха дарение от местни производители (СНИМКИ)

Днес тестовете бяха предоставени на МБАЛ“Св. Иван Рилски“, където в Спешно отделение между 8:00 и 15:00 часа в работни дни ще се вземат пробите на: полицаи, които работят на КПП-тата, служителите на Домашния социален патронаж и други социални услуги, служителите във фронт-офиса на Община Разград, както и други уязвими групи, които поради естеството на работата си се срещат с много хора.

Община Разград

Пред заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров директорът на болницата д-р Гечо Жеков представи основните дейности по отношение подготовката на лечебното заведение за диагностика и лечение на случаи на COVID-19, каквито досега в областта няма регистрирани.

„Обществена трапезария“ за още 25 нуждаещи се в Разград (СНИМКИ)

Тестове „BIOCREDIT COVID-19 Ag“ са бързи тестове с най-голяма чувствителност спрямо PCR-тестовете - 92% чувствителност и 98% специфичност. Всеки комплект съдържа: тест касети, епруветка с буфер за екстракция, капачки с филтър, стерилизирани назофарингеални тампони, стерилизирани орофарингеални тампони.

Община Разград

Вземат се проби от носната кухина и от гърлото, резултатите ставата ясни след 5 до 8 минути, тестът е отрицателен, ако на контролната линия се покаже една червена лента, а положителен – ако има една червена и една черна тестова линия.