/ Thinkstockphotos
Заявките за необходимост от подпомагане ще се приемат на тел. 084/ 66-02-83 в работните дни между 9:00 и 17:00 часа
Представители на социални услуги, институции и организации с хуманитарна насоченост обсъдиха на работна среща със заместник-кмета на Община Разград Милена Орешкова възможностите за подпомагане на семейства в спешна нужда от осигуряване на прехрана, съобщиха от Общината.

Община Разград

По време на дискусията стана ясно, че 9 семейства от потребителите на Центъра за обществена подкрепа към сдружение ЖАНЕТА и 6 от отдел Закрила на детето вече имат такава необходимост.

Община Разград осигури чай и кафе за полицаите от КПП-тата на изходите на града (СНИМКИ)

За тях, както и за други нуждаещи се, ще бъдат закупени хранителни продукти, които ще бъдат оформени в хранителни пакети и ще им бъдат предоставени, транспортирането на пакетите ще бъде организирано от Община Разград.

Община Разград

Вече са заявили желание да помогнат с пари и хранителни продукти от Фондация Обществен дарителски фонд за Разград, На друга част от нуждаещите се ще бъде предоставен топъл обяд, който ще се приготвя от служителите на Домашен социален патронаж.

Започна доставката по домовете на лекарства и стоки от първа необходимост на нуждаещи се в Разград 

Капацитетът на общинското звено е да се приготви и разнесе храна на още 100 човека над близо 500-те, на които в момента се предоставя. Заявките за необходимост от подпомагане ще се приемат на тел. 084/ 66-02-83 в ЦОП към ЖАНЕТА в работните дни между 9:00 и 17:00 часа.

Община Разград

Призоваваме и гражданите, които смятат, че техен съсед или познат има подобна нужда от подкрепа, да се обадят на този телефон. На срещата бяха обсъдени и възможностите за предоставяне на дарения.

Започна дезинфекцията на обществени места в Разград

Единият начин е по банков път на сметка на Отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в Община Разград: BG62TEXI95435105985600 TEXIBGSF ТЕКСИМ БАНК АД, като в основанието на превода трябва да бъде вписано: „Дарение за Домашен социален патронаж с цел подпомагане на нуждаещи се в извънредно положение“.

Може да се даряват и продукти със сертификат, а също и да се включите в съвместната кампания на БЧК с верига магазини „БИЛА“ „Купи и дари“, при която може да се закупят трайни пакетирани хранителни продукти и да се поставят в специално брандираната количка в магазина.