АРХИВ
АРХИВ / Dariknews.bg
Община Разград започна доставката по домовете на лекарства и стоки от първа необходимост на трудноподвижни, възрастни, лежащо болни, самотно живеещи и лица от уязвими групи.

Горещият телефон, на който се приемат заявки – 084 618 218 – бе обявен в понеделник със заповед 294/16.03.2020 г. на Кмета на Община Разград. Вече са подадени 6 заявки,
едната не е приета, тъй като е установено, че човекът не отговаря на условието да няма близки, живеещи на територията на град Разград.

Една от заявките е била за хранителни продукти от първа необходимост – хляб, зеленчуци, минерална вода, кисело и прясно мляко. Останалите четири заявки са за лекарства, служителите от отдел „Социални услуги и здравеопазване“ доставиха лекарствата на два от адресите, единият е на жена с диабет. Другите две заявки са с рецептурни книжки и са в процес на изпълнение, лекарствата са заявени в аптека, когато бъдат доставени там, ще ги получат и хората, която имат нужда от медикаменти.

Доставката на лекарства и продукти от първа необходимост се извършва с две посещения в дома на заявилия гражданин. Служител на Община Разград с предпазна маска и ръкавици първо посещава жилището, за да бъде попълнена заявка лично от гражданина, а към нея да бъде приложен и списък с необходимото, след закупуването служителят посещава дома, за да достави продуктите. Гражданинът заплаща стойността на закупените лекарства и стоки според представените му касови бележки от търговските обекти.

Припомняме, че основната цел при обявяване на телефона за заявяване на доставки ограничаване на излизането на улицата на хора от уязвими групи.
Община Разград отново напомня, че за недопускане разпространението на Коронавируса трябва всички да спрем излизането по улиците без необходимост, а когато това е нужно – да става при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Телефонът за доставки на лекарства и продукти от първа необходимост е 084 618 218, приемат се заявки в работните дни между 8,30 и 17,30 ч.