Две първи места за Разград в конкурса „Път към славата“
Две първи места за Разград в конкурса „Път към славата“ / netinfo
Пореден успех за разградски певчески дарования в престижен конкурс. Над 1200 са били участниците в различните раздели в петото издание на националния конкурс „Път към славата“, който се организира от Арт център „Кърнолски“ в София и се е провело през уикенда.
На първо място в трета възрастова група е Александра Златева, а в четвърта група – Павел Матеев.
13-годишната Александра Златева се подготвя в Музикална школа „Илия Бърнев“ към читалище „Развитие 1869“-Разград. Пред журито в раздел „Поп и джаз пеене“, чийто председател е бил Етиен Леви“ Алекс е представила с песните „Устрем“ на Маргарита Хранова и „I surrender“ на Селин Дион. Класирана е на първо място сред 40 изпълнители на възраст от 9 до 13 години. Грамота получава и нейният вокален педагог Надежда Радославова. Александра вече се подготвя за следващото си участие в престижен конкурс в Малта през април. Поканата за този фестивал е получена след участието й в конкурса „Сребърна Янтра“, вече са осигурени и спонсори за пътуването до Малта – уточниха от Музикалната школа.

Две първи места за Разград в конкурса Път към славата
netinfo

34 пък са били участниците в четвърта възрастова група, където първото място е отново за разградчанин. 15-годишният Павел Матеев изпълнил „Болката отляво“ на Васил Найденов и „You Are So Beautiful“ на Джо Кокър. Талантливият певец е възпитаник на Вокална студия „Дъга“-София.
 Изпълненията на разградските таланти може да видим по телевизията в средата на месец март, когато БНТ ще излъчи запис на гала концерта от петия конкурс „Път към славата“.