/ iStock
Децата, родени с финансовата подкрепа на общинския фонд "Ин витро" в Разград ,празнуваха заедно Първи юни, съобщиха от общинската администрация. На тържеството, организирано отново след две години прекъсване, присъстваха с родителите си част от малчуганите, родени с помощта на общинската програма.

Кметът Денчо Бояджиев пожела на децата да са здрави, да растат щастливи и обичани, много да радват своите родители, баби и дядовци. 

Празничното събитие уважи и заместник-кметът Хабибе Расим. Тя е председател на комисията за подпомагане на кандидатстващите двойки.

Общинското ръководство зарадва малчуганите с торта с мотиви за празника, както и сладки и солени вкуснотии. Всяко от присъстващите деца получи ваучер за покупка от магазин „Смехоран“, откъдето ще може да си избере подаръка за Първи юни. Родителите на отсъстващите деца ще получат ваучерите допълнително. 

В Разград инициативата за подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми се реализира от 2012 година, като всяка година в бюджета на общината се предвижда сума, определена за подпомагане на инвитро процедури.

Благодарение на процедурите досега са родени 19 деца. Най-голямото е на 8 години, а най-малките са момчета-близначета, родени в края на май тази година. 
БТА