Хуманитарен център в Несебър, който от февруари помага на украински бежанци, организира празник за украински и български деца по повод на 1 юни.

"Децата нямат народност, нямат статут, нямат религия. Днес посрещаме много деца - от България, Украйна, Русия, Полша. За мен е голямо вълнение, защото с общи средства, дарения и огромен труд създадохме една приказка за децата.

Остава спокойна обстановката в центъра за бежанци в Сарафово (ВИДЕО)

Имаме и изложба на тема: "Мини и Мики Маус", събирана сто дни от цяла България. Това не е нито частно парти, нито лична моя прищявка. Това е един малък празник за всички деца, които ще ни посетят днес", каза за БТА Зорница Петкова, основател на хуманитарния център в Несебър. 

Изложбата, включва детски дрехи, обувки, играчки, предмети, картини, картички, и всякакви предмети с изображения на Мини и Мики Маус. "Всички те са дарени и ще бъдат раздадени на децата", каза Петкова.

В хуманитарния център има ръчно изработени сувенири, които могат да се купят с благотворителна цел. За децата има музика, аниматор, кът за снимки, много игри, безплатен сладолед, захарен памук и други лакомства. 

"Децата нарисуваха много рисунки, които подариха на хуманитарния център. Част от тях пък ще рамкираме и ще ги подарим на детски градини и домове са сираци", добави Петкова. 
БТА