/ Община Пловдив
Броени часове преди спектакъла „Нощ на звездите“, който ще се състои на 1 юни на Античния театър в Пловдив, от фондацията на Енчо Керязов са подготвили поредица от съпътстващи събития, с които да зарадват децата в града под тепетата, съобщават от Общината в града.

С музика и танци в 16:00 часа от пл. „Централен“ до пощата ще потегли шествие с кукли на кокили. То ще премине по Главната улица и в 17:00 ч. ще спре на Римски стадион, където най-малките ще ги очакват магьосници и техните фокуси. В ролята на гримьори, които да рисуват лицата на малчуганите като любими герои, ще влязат талантливите ученици от Националното училище по сценични и екранни изкуства.

В Пловдив ще отбележат 1 юни под надслов „Ден на детското здраве“

Програмата продължава от 18:00 ч. на същото място, където камерен оркестър “Дианополис” от град Ямбол ще изнесе концерт с популярни произведения от Пиацола и Руджери. Час по-късно шествието с кукли, под съпровода на оркестъра, ще потегли към Античния театър, за да бъде посрещнато от публиката на шоуто “Нощ на звездите“.

Организаторите от фондацията съобщават, че билетите за спектакъла вече са изчерпани, но запазени места ще имат талантливите деца от НУМТИ “Добрин Петков”, Математическа гимназия “Акад. Кирил Попов”, Националната търговска гимназия и Спортно училище “Васил Левски”, които вчера получиха своите 400 билета подарък лично от Енчо Керязов.