Жители на Ягодово окупират сградата на община Родопи?
Жители на Ягодово окупират сградата на община Родопи? / снимка : dariknews.bg

Жители на село Ягодово може да окупират днес сградата на община „Родопи", заради очакваното решение на съветниците да обжалват заповедта на Областния управител да се насрочи референдум за отделянето на селото.  

На 15-ти декември Иван Тотев издаде заповед за провеждане на референдум в Ягодово на 7 февруари. В мотивите си той посочи пълното бездействие от страна на община "Родопи" в последните няколко години във връзка с желанието на ягодовци да се присъединят към община Пловдив. Също така е констатирал незаконосъобразност по отношение неизпълнението на съдебно решение на Върховния административен съд, който е постановил провеждане на допитване в населеното място. 

Междувременно, кметът на община „Родопи" Йордан Шишков бе категоричен, че заповедта на областния управител ще бъде обжалвана в съда.  

Председателят на Инициативния комитет в Ягодово Ангел Русев, заяви че първо ще се изчака решението на Общинския съвет на „Родопи" и едва тогава евентуално ще се пристъпи към акт на неподчинение. Той уточни, че въпреки празниците, ягодовци са в готовност да окупират сградата на община „Родопи" във всеки един момент.