/ ThinkStock/Getty Images
Започва третото издание на инициативата "Ден на професиите“. Тя се организира от Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол и си поставя за цел да помогне на гимназистите да се ориентират по-лесно в избора на професия, канейки уважавани специалисти, които да им разкажат за предимствата и реализациите на всяка една професия. „Дан на професиите“ ще се състои в ПУ „Паисий Хилендарски“, аудитория 6, ет. 1-ви, от 9.30 часа.
 
„Това е изключително полезно събитие за нас, учениците. Дадоха ни много точна и обективна информация за професиите, които ни интересуват, и успяхме да получим отговор на въпросите, които ни вълнуват“, споделя участник от миналогодишното издание на проекта.
 
Инициативата е насочена към учениците от 8-ми до 12-и клас, които ще могат да получат повече информация за специалностите, към които са се ориентирали, или да изберат в коя сфера да продължат обучението си след завършване на средно образование. Гимназистите ще имат възможността да чуят лекции за следните професии: дентална медицина, право, журналистика, архитектура, маркетинг и медии и IT.
 
Освен мнението на професионалистти от различни области, учениците ще имат възможност да научат и за други гледни точки. Гости на събитието ще бъдат и студенти от различни специалности, които ще споделят своя опит и мнение за специалността, която изучават в момента.
 
„Ден на професиите“ е национална инициатива на Ротаракт клубовете в страната. За повече информация може да посетите Фейсбук страницата на събитието:
 
https://www.facebook.com/DenNaProfesiite/