Със 60 000 лева реконструират ул. “Борис Шивачев“ в „Южен“
Със 60 000 лева реконструират ул. “Борис Шивачев“ в „Южен“ / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Започна реконструкцията на ул. “Борис Шивачев“ в „Южен“
92987
Започна реконструкцията на ул. “Борис Шивачев“ в „Южен“
  • Започна реконструкцията на ул. “Борис Шивачев“ в „Южен“
Започна реконструкцията на ул. “Борис Шивачев“ в район „Южен“. Пътната отсечка е продължение на улиците “Димитър Талев“ и “Македония“.

Общата инвестиция на ремонтните дейности, включващи изграждане на нова пътна настилка, тротоари, осветление, дъжоприемна канализация и паркинг е в размер на 60 000 лева, съобщи кметът на района Борислав Инчев. Срокът за изпълнение е 40 дни.

След отчуждителни процедури ще се премине и към втория етап на реконструкцията на улицата, която ще обхване останалата й част, стигаща до „Македония“.

В ефира на Дарик кметът на „Южен“ вече разказа, че капиталовата програма на района за тази година възлиза на почти 700 000 лева, като в нея е предвидена реализацията на множество проекти.

До дни ще започне асфалтирането на ул. „Етна“ - в близост до ОУ „Димитър Талев“, както и изграждането на паркинг за близо 60 автомобила на ул. „Спартак“.

Стана ясно още, че дългочаканата рекострукция на ул. „Даме Груев“ ще струва най-вероятно около 2 милиона лева. Има и зелена светлина от страна на археолозите за продължаване на дейностите по ремонта Коматевско шосе.

Още подробности чуйте в звуковия файл.