Кметът на район "Южен" в Пловдив
Кметът на район "Южен" в Пловдив / Борислав Инчев в студиото на Дарик Пловдив
Реализацията на множество проекти е предвидил за тази година районният кмет на „Южен“ Борислав Инчев. Капиталовата програма на района за тази година е внушителна и възлиза на почти 700 000 лева, съобщи в ефира на Дарик самият Инчев.

Няколко нови пространства за игра на малчуганите ще бъдат изградени в „Южен“. 75 000 лева са заделени за най-голямата площадка, която ще се намира на бул. „Стефан Стамболов“ - зад бившия Камел. Тя ще е с 2 зони за игра - за деца от 0 до 3 год. и за деца от 3 до 12 години. За проектиране и изграждане на нов детски кът в парк „Белите брези“ са необходими близо 80 хил. лв., а за изграждането на още една площадка в кв. Коматево -  близо 45 хил.лв. Още едно пространство в района ще стане място за игра и забавления на малките – на ул. Бугариево в близост до МБАЛ „Света Каридат“, а чрез интегриран подход детска и спортна площадка ще бъдат изградени и в ЖК „Южен“,  където ще има и нов паркинг за близо 125 000 лева за 60 автомобила.

57 броя места за автомобили ще бъдат изградени на ул. „Спартак“, нов паркинг ще се предвижда и до  Първо РУ.

За текущи ремонти район „Южен“ през 2017-та година ще харчи 72 200 лв. Средствата са за запълване на дупки, ремонт на тротоари, пренареждане на паваж, ремонт на детски, спортни и фитнес площадки.

Предвижда се през тази година да се изгради част от ул. „Борис Шивачев“ - в участъка от „Димитър Талев“ към „Македония“, за което ще са нужни 60 000 лв.

„Тук имаме влязло в сила разрешение за строеж, а пътната отсечка обслужва около 1000 живущи“, поясни Борислав Инчев.

Асфалтирана и с нови тротоари ще бъде ул. „Етна“ - в близост до ОУ „Димитър Талев“ и Комплекса за социални услуги на община Пловдив.

В бюджета на района са предвидени средства и за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки, ново осветление и текущи ремонти.

Запълването на дупките в „Южен“, отворили се снега и леда, продължава вече трета седмица. Основно се работи по големите пътни артерии, като бул. Никола Вапцаров“, „Македония“ и „Димитър Талев“,  кърпежите ще продължат и във вътрешнокварталните улици.

Цялото интервю с Борислав Инчев може да чуете от сайта darikradio.bg