За всички любители на народните хора, безплатни уроци в Дома на етносите тази вечер
За всички любители на народните хора, безплатни уроци в Дома на етносите тази вечер / Dance to the max

Всеки пловдивчанин и гост на Пловдив има шанса да научи поне едно любимо хоро тази вечер, и то съвсем безплатно. Два дни след националния празник на страната и по време на дългия уикенд в града под тепетата, свързан с  Празниците на Стария град и Нощта на музеите, Домът на етносите в Пловдив остава отворен за всички, без значение от възрастта, които искат да научат някое известно или любимо българско хоро.

Ако винаги сте искали,  но не можете да танцувате, ако имате приятели, с които искате да се научите, но не сте знаели къде, ако обичате да играете хора, но не е имало с кого, обувайте удобни обувки и бъдете готови за нови емоции и нещо, което ще ви остане знание за цял живот.

Програмата тази вечер включва почти всички популярни народни хора от България и Балканите - Родопско, Еленино, Ширто (Македонско хоро), Дайчово, Пайдушко, Чичово, Ганкино, Копаница, Трите пъти, Граовско, Шира, Дунавско хоро, ръченица, сиртаки и др. Всеки сам може да избере кои стъпки първо да научи.

Уроците са безплатни и се организират от Студио за свободни танци Dance to the max. Te могат да се планират индивидуално или групово, с предварително записан час (на тел. 0878 763686) или свободно посещение от 18 до 20 часа тази вечер в Дома на етносите, който се намира на южния вход на тунела, точно под Античния театър. Докато се забавлявате не пропускайте да опитате истинско неаполитанско кафе, руски или турски чай, да похапнете Родопска мелба или еврейски борекас, да изпиете по чаша арменски коняк или хубаво вино с приятели в изключително уютна обстановка.

Тази нощ остават отворени и вратите на единствения по рода си жив музей на етнически общности в Пловдив, който се намира на третия етаж на дома. Още информация може да откриете на страницата нa Дома на етносите във facebook .