Взривеното Порше е на бизнесмен от Пазарджишко
Взривеното Порше е на бизнесмен от Пазарджишко / Dariknews.bg

Собственик на взривеното снощи Порше „Карера" е бизнесмен от Пазарджишко, родом от село Бяга, потвърдиха за Дарик от полицията. При първоначалния оглед е установено, че устройството, поставено до лявата задна гума, е било с приблизителна мощност от около 100 грама взривно вещество. Нанесени са щети по задната част на купето на колата.

Автомобилът гръмна на бул. "Дунав" в Пловдив около 20.10 часа. На място бе оперативна група от полицията и служители на Дирекция "Оперативно-техническа информация". Районът бе отцепен няколко часа.Няма пострадали.

Според очевидци взривът е бил много силен. Автомобилът е бил на самия булевард. Живеещите в района коментираха, че често колата е била паркирана там.

Остава отцепено движението по едното платно на бул. „Дунав". Затворено е платното от кръстовището на ул."Победа" с бул."Дунав" до кръстовището на „Карловско шосе" с „Дунав. Разследващите са на място и все още правят оглед. Колата е лизингова, а регистрацията софийска, потвърдиха от полицията Пловдив.

Причините за взрива са в процес на изясняване. Работата по случая продължава. Материалите по него са докладвани на Окръжна прокуратура.