/ iStock/Getty Images
Пловдив въвежда, на 29 и 30 юли, промени на движението на МПС по някои от пътищата в областта заради провеждането на 67-та Международна колоездачна обиколка на България, съобщиха от пресцентъра на полицията в града. За да бъдат осигурени безопасността на участниците в спортната проява, два от етапите на която ще преминат през Пловдивска област, полицията затваря маршрутите, по които състезателите ще преминават, непосредствено преди и по време на движение на колоездачната колона.

На 29 юли за времето от 15,00 до 17,30 часа ще бъде ограничено движението на МПС-та по пътищата Пазарджик- Пловдив, Стамболийски - Кричим, Пещера - Пловдив, Околовръстен път на Пловдив, както и Асеновградско шосе в участъка от околовръстното до зала "Колодрума" в Пловдив.

На 30 юли за времето от 14,30 часа ще бъде ограничено движението на пътни превозни средства по бул. "Менделеев", бул. "Освобождение", бул. "Цариградско шосе" в Пловдив, както и по пътя Поповица - Милево до границата с област Стара Загора.

Полицията призовава водачите на МПС да управляват с повишено внимание и да изпълняват стриктно разпорежданията на контролните органи с цел недопускане на ПТП.
 
БТА