Денислава Станева
Денислава Станева / netinfo
Денислава Станева
97198
Денислава Станева
  • Денислава Станева
Всяко едно пробуждане на обществото тръгва от изкуството“, заяви в интервю за Дарик талантливата млада оперна певица от Пловдив Денислава Станева, която записа клип на прекрасната българска народната песен 'Притури се планината". Данислава е възпитаник на пловдивското музикално училище „Добрин Петков“, а висшето си образование завършва в Академията за Музикално, Танцово и Изобразително изкуство в града под тепетата.  Участва в редица престижни музикални конкурси, има поредица самостоятелни концерти с избрани оперни арии от известни композитори от епохата на Барока, Класиката и Ренесанса до XX век.

Идеята, която ме провокира да създам тази колаборация от стилове е, че исках да обърна младото общество към културата. Песен поднесена по деликатен и фин начин, стремящ се да покаже естетиката в музиката, пеенето и клипа. Нещо, което отдавна сме забравили. Тази песен, не е просто песен, в нея има повик към обществото, за истинските неща, които остават във времето - в тази семплост, чистота и простота на детайлите. Всяко едно пробуждане на обществото тръгва от изкуството. “Притури се планината” е песен призив към младите, показвайки, че най-хубавото място е там където си роден, и че трябва да се бориш за мечтите си въпреки всичко и всички! Искам да покажа с нея на  обществото, че може да има и други стилове в България и че можем да се гордеем с изкуството, което правим и това, което сме като нация“, категорична е младата талантлива певица.

Аранжиментът на клипа е дело на Васил Стойчев и JTI Studio. Видео оператор е Манол Николов, а оператор дрон - Христо Недялков

Цялото интервю с Денислава Станева чуйте в звуковия файл.