Репатрират неправилно паркирал автомобил в Пловдив
Репатрират неправилно паркирал автомобил в Пловдив / Искра Койчева, Дарик Пловдив
3.7 млн. лв. влезли от началото на годината в общинската хазна от Синя зона, паркиране и репатриране
Около 400 автомобила месечно вдигат общинските "паяци" в Пловдив, съобщи шефът на ОП "Паркиране и репатриране" Ненко Калакунов.

По думите му, броят на неправилно паркираните МПС-та в града е намален почти двойно в сравнение с миналата година. Заплащането в платените градски зони се прави все повече чрез SMS или в брой на 13-те паркомата, монтирани на няколко централни улици, обясни Калакунов.

3 744 000 лева са приходите от началото на годината досега в общинската хазна от Синя зона, паркиране и репатриране. Очакванията са до края на годината сумата да надхвърли 4 млн. лв, заяви от своя страна ресорният зам.-кмет Розалин Петков. Ръстът, в сравнение с миналата година, досега е 60 000 лева, допълни още той. 

Репатриране и паркиране Пловдив
Искра Койчева, Дарик Пловдив

Броят на улиците в Пловдив, които влизат в Синя зона е 95. Засега градската администрация няма намерение да разширява платеното паркиране в града.

В момента общинското предприятие разполага с три "паяка". Предвижда се през 2018 г- да бъдат закупени и още 10 паркомата.

С два нови автомобила, с които ще поставят скоби на нарушителите, ще разполагат служителите на "Паркиране и репатриране". Цената на возилата е 46 000 лева, уточни зам.-кметът.

Репатриране и паркиране Пловдив
Искра Койчева, Дарик Пловдив

С още една нова придобивка се похвалиха от Община Пловдив. Това е нова вишка на стойност 150 000 лева и с нея ще бъде монтирана коледната украса на града.

Вишка
Искра Койчева, Дарик Пловдив

Тя заменя старата, която е от 80-те години на миналия век.