/ netinfo
Настилката по ул. „Иван Вазов“ ще бъде същата като в Капана, а зоната около  Тютюневия град ще стане пешеходна, анонсира кметът Иван Тотев. Проектът за централната пловдивска улица е готов и ще бъде внесен от общинската администрация в Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН).  
 
6-метровият тротоар от страна на НБ „Иван Вазов“ ще остане, а движението на МПС-та ще се осъществява в две платна по 3,5 метра, уточни Тотев. 15-метровата зона около Тютюневия град ще стане пешеходна. Паркингът в края на улицата, до Военния клуб, ще бъде премахнат.
 
По ул. „Иван Вазов“ няма да може да се паркира, а само да се спира за кратко. Това ще е възможно в зоната на МБАЛ "Свети Мина", на СОУ Патриарх Евтимий и на НУМТИ „Добрин Петков“.
 
Обсъдиха Бюджет 2018 на Пловдив

Стълбовете ще бъдат масивни, ново ще бъде осветлението, ще бъдат поставени пейки за сядане. Проектът за улицата трябва да бъде одобрен от НИНКН.
 
Съвсем скоро ще започне работата по ул. „Отец Паисий“, където с цел увеличаване на тротоарите, косото паркиране трябва да бъде заменено с успоредно. Ще се разширява обхвата на велоалейната мрежа в града, подготвя се изграждането на няколко буферни паркинга в Центъра.

"Средно по 2 линии от градския транспорт в район ще бъдат със сгъстено и удължено работно време – до 23:30 - 24:00 часа", допълни още кметът.
 
"Целта е увеличаване на пешеходните зони в града и използване на алтернативен начин за придвижване", подчерта Тотев.