Прокуратурата и полицията в Пловдив се самосезираха заради инцидент с пострадал ученик в Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков”.

Деветокласникът от Асеновград е със счупена лява китка, след като при "игра" със съученици в класната им стая по време на междучасие, той скача, а други две момчета го ритат през краката и ученикът пада на земята.

Инцидентът е заснет на видео от техни съученици и публикуван в социалните мрежи. Такова видео беше изпратено на DarikNews от майката на пострадалото момче Надя Паскалева. Самата тя потърси съвет във Фейсбук, споделяйки видеото в публична група, как да процедира в тази ситуация. Постът й обаче беше изтрит.

Баща нахлу в час по химия в пловдивско училище и нападна ученик

Инцидентът става миналия петък. Веднага след падането синът на Надя е откаран в УМБАЛ „Св. Георги”, където му е направена операция. В китката на момчето е сложен метален имплант, а то ще остане един месец с гипс и след шест месеца отново ще претърпи операция, за изваждане на металните игли от ръката му. Предстои му и рехабилитация, за да може китката да се раздвижи.

Синът ми решил, че трябва да скочи и да се покаже. Ритнали му краката и той паднал на ръката си. Извадил е късмет, че не е паднал на врата или гърба си, тогава вероятно щеше да бъде по-сериозно пострадал”, обясни притеснената майка.  

Дъвка довела до агресията между ученички в Пловдив

По думите й другите двама ученици твърдели, че не са искали да се стигне до такава ситуация. Момчетата искали да имитират видео, разпространено в приложението на Google Tik Tok. В това приложение се качвали подобни клипчета, наричани от младежите пранкове.

Модата с пранковете в момента е популярна в цял свят и представлява груби шеги между връстници. Оказва се, че някои от тях може да бъдат и опасни.

80% от децата в училище са ставали жертва на агресия в клас (ВИДЕО)

В момента пострадалото 15-годишно момче е изписано от болницата и се лекува вкъщи. Родителите все още се чудят дали да заведат съдебен иск срещу съучениците му.  Никой от тях не е разсъдил, какви могат да бъдат последствията от грубата им „игра”.

Междувременно е започнала проверка на Шесто РУ в Пловдив, на чиято територия се намира Строителната гимназия, а за резултатите от нея е уведомена Районната прокуратура в Пловдив.

Пребиха ученик в Габрово, разследват домашно насилие

От РУО-Пловдив също са информирани за случая. В училището вчера се е събрал Педагогическия съвет, за да реши дали да накаже двамата деветокласници.

Очаквах двете момчета да бъдат изключени, но това не стана”, обясни Надя Паскалева. По думите й нито двамата ученици, нито родителите им са потърсили семейството на пострадалото момче, за да се поинтересуват от състоянието му.