/ iStock/Getty Images
50-годишен пловдивчанин нахлул в класна стая в ОУ „Княз Александър І“, задърпал седмокласник и се държал агресивно с учителката. Това потвърдиха от пресцентъра на прокуратурата в Пловдив. Районните магистрати наблюдават бързото производство, образувано по случая от служителите на реда в Четвърто РУ в Пловдив. 

Родители нападнаха и пребиха директорка на детска градина

Инцидентът станал вчера в елитното училище, което се намира в центъра на града. 50-годишният мъж е влязъл в учебното заведение, избутал охраната и се насочил към класната стая на седми клас.

Той отворил афектиран вратата на кабинета по време на часа по химия и се насочил към чина на 13-годишно момче, за да иска обяснение за конфликт с дъщеря му.

Въпреки опитите на учителката да потуши скандала, мъжът започнал да дърпа ученика за якето и да му се кара. От ръководството на училището веднага е бил подаден сигнал на спешния телефон 112. Пристигналият полицейски екип е задържал мъжа за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Баща преби съученичка на дъщеря си (ВИДЕО)

Според запознати, мъжът бил баща на петокласничка. Той твърдял, че седмокласникът е удрял момичето. Хулиганските действия той извършил пред очите на дъщеря си, която  измъкнал преди това от клас.

По бързото производство, водено от разследващ полицай при Четвърто РУ на МВР-Пловдив,  се извършват процесуално-следствени действия. Предстои 50-годишният мъж да бъде привлечен като обвиняем.