/ iStock/Getty Images
Със спектакъла „Среща на поколенията“ прочутият пловдивски ансамбъл „Тракия“ ще отбележи 45 години от създаването си. Спектакълът ще започне в 20:00 часа на Античния театър в Пловдив.

Пловдив посреща за 25-ти път участниците в Международния фолклорен фестивал

Вече почти половин век ансамбълът е новатор в музикалните и танцови форми, като нито за миг не прекъсва връзката на съвременното изкуство с дълбоките корени  на българския фолклор, обреди и легенди.

Дарик Пловдив

Спектаклите на формацията излизат от рамките на традиционните концерти и по един блестящ начин разкриват огромното фолклорно богатство на България от всички етнографски области.

Общественици, институции и местна власт умуват заедно за културата и емблематичните обекти на Пловдив

До сега ансамбъл „Тракия“ е изнесъл хиляди концерти във всички краища на България и в повече от 60 страни по света като: Франция, Италия, Белгия, Германия, Израел, Япония, Индия, Мексико, Колумбия, Сирия, Алжир и т.н. и т.н. 

„Видео фестивал живот“ със спирка - Пловдив

Ансамбълът си е създал международно име в световната култура - едно уникално постижение за град Пловдив. Спектакълът за 45-годишнината на ансамбъла започва в 20 часа тази вечер на Античния театър в Пловдив. Входът е свободен.