/ Община Пловдив
Новите културни пространства на Пловдив трябва да бъдат управлявани по най-добрия начин, да могат да бъдат използвани от различни културни оператори и да бъдат достъпни за изкуството на различни артисти и водещи автори. Това заяви по време на работната среща в Дома на културата кметът Иван Тотев, посветена на бъдещето на културата в града, в която участваха представители на всички културни институции в града, училища, театри, известни общественици, писатели и художници.

От Комисията по култура и образование към ЕП на посещение в Пловдив заради ЕСК

По думите на градоначалника, пространствата за култура трябва да носят своята добавена стойност за Пловдив, благодарение на качествена културна продукция. Една от идеите, които подробно беше обсъдена, е така да се сформира културният календар на града, че той да има устойчивост във времето за големите, важните и значимите проекти, които да бъдат работещи за Пловдив.

Дискутират развитието на културните пространства в Пловдив

Очаква се другата година градът да разполага с по-голям бюджет за културни събития и е важно да се реши как най-правилно да управляваме тези средства в интерес на Пловдив, подчерта още Тотев. През следващия месец местната управа ще организира още една подобна работна среща, като целта е те да станат поредица.