/ newspaper.bg
За 25-та поредна година, община Пловдив е организатор, а градът - домакин на Международния фолклорен фестивал.

Отваря врати най-новото културно пространство на Пловдив - галерия „Капана“

В събитието всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритми на едно от най- емблематичните места - Античния театър на Пловдив.

В изданието през 2019 година, от 29 юли до 2 август, в Пловдив ще си дадат среща представителни фолклорни състави от Испания, Индия, Молдова, Мали, Сърбия.

Археологически находки бяха разкрити при изкопни дейности в центъра на Пловдив (СНИМКИ)

В годината, в която Пловдив е Европейска столица на културата, акцентът съвсем умишлено е поставен на българското представяне, затова и ще има силно, атрактивно българско участие - Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ Плевен, Ансамбълът за народни песни и танци “Пазарджик”,Ансамбъл „Дилянка“ Пловдив, Ансамбъл „Чепино“ Велинград и Ансамбъл „Тракия“, които ще имат самостоятелен концерт под надслов „Среща на поколенията“, по повод 45 годишнина от създаването ансамбъла – една от културните емблеми на града под тепетата.

Общественици, институции и местна власт умуват заедно за културата и емблематичните обекти на Пловдив

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където с начален час 18.00 часа ще изнасят кратки концерти.

Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 часа. Входът за събитията е свободен. Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други райони на областта.

„Видео фестивал живот“ със спирка - Пловдив

Ансамблите от Индия и Молдова ще изнесат на 30 юли концерт в град Пещера. На 31 юли в гр. Пещера ще се представят и колективите от Мали и Сърбия. Церемонията по откриването е на 29 юли, от 20:00 часа на Античния театър.

На същата сцена в последната вечер - 2 август, петък, от 20 часа ще се състои Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.