Съдът позволи новите превозвачи да влязат по линиите си
Съдът позволи новите превозвачи да влязат по линиите си / netinfo

Четиримата превозвачи, които спечелиха конкурса за 13 автобусни линии, могат да влязат по маршрутите си. Административният съд е отменил заповедта на областния управител Тодор Петков за спиране на предварителното изпълнение на решението на конкурсната комисия, което бе атакувано от декласираната фирма “Никан лайн”.

Новите превозвачи по линиите ще влязат, когато изтече срока за обжалване на определението на съда, коментира заместник-кметът Атанас Славов.

Той научи новината от Дарик. Заради заповедта на областния управител за спиране на предварителното изпълнение в момента превозите са възложени временно на общо 7 фирми, които участваха в конкурса. Новото развитие на ситуацията означава, че до дни ще има ново преразпределение на 13-те автобусни линии, като ще отпаднат тримата превозвачи, декласирани и от конкурса. Решението на Административния съд потвърждава тезата ни, че областният управител, вместо да следи за спазването на закона, действа в услуга на своя съпартиец Ангел Батаклиев, собственик на “Никан лайн” - заяви пред Дарик Веселин Дошков от “Хеброс бус”, който спечели две групи линии на конкурса.

Влизането на спечелите фирми обаче се обжалва не само пред областния управител, но и директно пред съда, който още не се е произнесъл по жалбите на Консорциум “Авто-2”, “Стрела” и “Никан лайн”.