/ БГНЕС
Служителите на реда в Хисаря задържаха пиян шофьор след неизпълнение на полицейско разпореждане, съобщиха от полицията в Пловдив.

След гонка: Задържаха шофьор с редица нарушения

На 20 октовмри, на ул. „Русалка“, патрул на районното управление подал сигнал за спиране на преминаващия лек автомобил „ВАЗ“. Вместо да отбие встрани и да изчака проверката, водачът увеличил скоростта и продължил, което наложило да бъде последван незабавно от униформените.

След гонка: Установиха дрогиран шофьор без книжка

По време на кратката гонка мъжът създал на няколко пъти предпоставки за пътнотранспортно произшествие, а действията му били придружени с отправяне на неприлични жестове към служителите на реда.

В близост до крепостна стена на изхода на курортния град той загубил контрол над колата си и се блъснал в скеле. При задържането му, 47-годишният шофьор от Раковски оказал съпротива и отправил обиди и закани за саморазправа към полицаите. Направеният му тест с дрегер показал, че той е под въздействие на алкохол над 1,2 промила.

Задържаха дрогиран шофьор с три вида наркотик

Отведен е за срок до 24 часа в районното управление. По разпореждане на дежурен районен прокурор по случая са образувани бързи производства, а извършителят - привлечен като обвиняем.   

При друг случай отново на 20 октовмри  - за проявена агресия към полицаи от Първомай, е 19-годишен младеж на старозагорско село. Той е участвал в сбиване в заведение в село Градина и направил опит да осуети проверката на явилите се на сигнала служители на реда.

Екшън в Плевен: Обир, нападение и гонка с полицията

Освен че отправил към униформените обиди и заплахи, младежът нанесъл и удар на единия от тях.