/ iStock/Getty Images
След гонка, задържаха шофьор с редица нарушения, съобщиха от полицията. На 14 септември в Русе, служители на Първо РУ са забелязали движещ се по ул. "Тинтява", в посока бул. "Гоце Делчев", лек автомобил Фиат :"Мареа".

След гонка: Установиха дрогиран шофьор без книжка

При подаден звуков и светлинен сигнал, водачът на автомобила рязко увеличил скоростта си на движение и се опитал да осуети извършването на полицейска проверка.

Задържаха дрогиран шофьор с три вида наркотик

След предприето от полицаите преследване, колата е била спряна на ул. "Троян", до кръстовището с ул. "Екатерина Каравелова", а шофьорът е заловен при опит да избяга, изоставяйки автомобила.

След гонка: Задържаха надрусан шофьор с редица нарушения

Изяснена е самоличността му - 22-годишен русенец. Установено е, че младият мъж е управлявал превозното средство в срока на наложено по административен ред лишаване от правоуправление за 24 месеца, във връзка с отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и за наркотични вещества, освен това на автомобила е била изтекла и задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Установиха неправоспособен водач

Пред контролните органи, той категорично отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и за наркотични вещества. Издали са му талон за изследване, но той отказал да го подпише.

Установиха шофьор с редица нарушения в Русе

На 22-годишния младеж са съставени общо 5 акта  Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство.