Еко фест Садово
Еко фест Садово / netinfo
Второто издание на Еко фестивала в Садово е пред общината
Топ готвачът Росен Чакъров ще учи деца и техните родители да приготвят вкусни и здравословни ястия от сезонни български плодове и зеленчуци.  Кулинарната работилница ще отвори днес в Садово в 10:45 ч. пред сградата на общината. Там ще е тазгодишното издание на Фестивала на еко- и биопроизводителите и арттворците. Ден по-рано Садово бе домакин и на традиционния Празник на фъстъка.

шеф Росен Чакъров
netinfo

Акцент във фестивала тази година са безплатните детски работилнички, наречени „Децата – цветовете на дъгата“. „Идеята на нашите творчески занимания на открито е да насочим вниманието на малчуганите и техните родители към природата. Затова и всички дейности, посветени на малките, са под лъчите на слънцето, сред зеленината и пролетното изобилие“, каза Нели Дакова, организатор на фестивала. 

Децата ще научат за пътя на хляба от нивата до трапезата, ще разберат за лечебните свойства на българските билки, като ще изработват торбички с ароматни лечебни растения. Всяко дете може да прояви и творческите си умения и да рисува с пръсти, четки и бои, както и да усвои мокра техника за рисуване върху картон.

Еко фест Садово
netinfo

В чест на Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост организаторите на феста ще запознаят децата с първата българска азбука – глаголицата и смисъла на всяка глаголическа буква, и ще ги научат как да изписват имената си с тези букви.

Фестивалът миналата година събра близо 40 изложители, обединени около натуралното, родното и традиционното, припомни кметът на община Садово Димитър Здравков. 
Еко фестът продължава до събота, когато инструкторът Мариана Тодорова ще занимава децата с йога на поляната. Входът за фестивала е свободен.