/ ThinkStock/Getty Images
Зам.-министърът на регионалното развитие Валентин Йовев ще посети бедстващите райони
Продължават проблемите със свлачищата в Смолян
98390
Продължават проблемите със свлачищата в Смолян
  • Продължават проблемите със свлачищата в Смолян
Прекъснат е достъпът до девинското село Осиково. Това потвърди областният управител на Смолян Недялко Славов. 

Причината са проливните дъждове през последното денонощие. Едно семейство се е евакуирало заради високите нива на вода в жилището, което се намира в селото. Хората са прекарали нощта в дома на техни близки. Наводнени са и други къщи в района.

Активизирано е ново свлачище край Забърдо, затворен е и пътят до Чудните мостове. Остават в сила частичните бедствени положения в Чепеларско и Девинско. 

Заместник-министърът на Регионалното развитие Валентин Йовев ще пристигне лично, за да огледа свлачището край Забърдо, както и това край Тикале. Очаква се пътят за Осиково и района да бъде отворен днес . 

Измества се спешно и централен водопровод, който захранва няколко населени места в посока смолянското село Търън заради срутище. Това стана ясно по време на инспекцията на заместник-министъра на Регионалното развитие Валентин Йовев на свлачищата в региона.  Засегнатите населени места са шест.  

„Подготвили сме изместването на водопровода, така че селата няма да останат без вода. Всичко ще стане в рамките на час и това няма да бъде усетено от населението. Ще бъде направен байбас.“, коментираха от ВиК – Смолян. 

Най-вероятно изместването  ще се извърши утре. 


Още информация чуйте в звуковия файл.