Живеещите в село Бачково, които се намират най-близо до река Чая, са евакуирани превантивно
Наводнения Пловдивско
98024
Наводнения Пловдивско
  • Наводнения Пловдивско
Частично бедствено положение обяви в Община Садово кметът Димитър Здравков след огромното количество валежи, които паднаха в региона.

Река Чая скъса дига на две места при Катуница, заля хиляди декари земеделски земи и пътя, който свърза Свиленград и Пловдив с Катуница. Той е затворен, по него движение не се допуска. Има опасност и за републиканския път Е-80.

Живеещите в село Бачково, които се намират най-близо до река Чая, са евакуирани превантивно. Мястото е затворено за движение на леки автомобили.

В района има пострадали стопански постройки, има опасност да се наводни и моста в село Катуница. 

Обстановката в Смолянско след поройните дъждове и бедственото положение

Кметът на Садово подчерта, че е крайно време да се изчисти коритото на реката, за да не се стига до подобни ситуации. По думите му, няма опасност за хората и къщите.

В Съединение през цялата нощ са отводнявали дворове, а сигналите, които са получени са над 20. Населението там ще търси финансова помощ от държавата, за да се справи с щетите от пороите.

След повече от 48 часа дъжд в Пловдив градът оцеля с малки поражения. Въпреки че улиците в града се превърнаха в реки, а редица подлези и мазета бяха наводнени, големи щети от водната стихия няма.

Пътят Асеновград-Смолян вече е проходим. Вчера той беше затворен след свличане на скална маса в района на Бачково.

И в петък валежите не спират, но вече ще са в по-малки количества

Обобщената картина от Пловдив и региона след водната стихия от вчера, чуйте в звуковия файл.