наводнен подлез
наводнен подлез / Фейсбук
Заради скъсана дига на Чая при Катуница, в Община Садово е обявено бедствено положение
Наводнен подлез блокира пътя към пловдивския квартал "Прослав". Водата е над 1 метър, съобщи за Дарик кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

В момента екипи на администрацията заедно със служители на общинското предприятие „Чистота“ отводняват съоръжението.

„Надявам се, че до два часа движението под подлеза ще бъде възстановено“, допълни Колев.

Дотогава пътуващите към квартал „Прослав“ трябва да използват Околовръстния път.

Заради голямото количество дъжд, улиците в почти целия Пловдив се превърнаха в реки. Спешни мерки срещу пороите за почистване на шахтите бяха взети още рано сутрина от оперативния щаб в ОП „Чистота“.

наводнен подлез
Фейсбук

Пороят, който се изля в града под тепетата, блокира и работата на светофарите, като част от тях не работеха за известно време.  Дъждът вече спря и обстановката взе да се нормализира.

Междувременно, слушатели на Дарик съобщиха, че река Чая в Асеновград е излязла от коритото си. От клип в социалните мрежи се вижда как силното течението на реката е завлякло автомобил, който се носи във водата с голяма скорост. Потребители на Фейсбук пишат, че за щастие, няма пострадали. 
 
 

pluva si

Публикувахте от Стоян Кумчев в Четвъртък, 28 юни 2018 г.


Кризисен щаб при община Асеновград следи ситуацията. Още около обяд от там отчетоха, че се очаква в района на селата Бачково и Нареченски бани в тесните участъци на коритото на река Чая водата да прелее. Към момента няма официална информация за бедстващи хора в община Асеновград.

Заради скъсана дига на Чая при Катуница, в Община Садово е обявено бедствено положение.

Нивото на река Потока в Съединение също се наблюдава от щаба към местната управа. По-рано днес стана ясно, че засега там бедствено положение няма да се обявява.