Пътища Пловдив инвестира в хора и нови технологии през 2017-та
Пътища Пловдив инвестира в хора и нови технологии през 2017-та / БГНЕС, архив
"Пътища Пловдив" инвестира в хора и нови технологии през 2017-та
91877
"Пътища Пловдив" инвестира в хора и нови технологии през 2017-та
  • "Пътища Пловдив" инвестира в хора и нови технологии през 2017-та

Нови територии извън България, инвестиции в хора и нови технологии – това включва в бизнес плановете си за началото на следващата година ръководството на „Пътища Пловдив“ АД, съобщи в интервю за Дарик изпълнителният директор на фирмата Маргарита Попиванова. По думите й 2017 г. ще е важна за дружеството и поради старта на Лот 3.1. на автомагистрала „Струма“.

2016 г. е била успешна в професионален план заради финала на рехабилитацията на отсечката Рудозем – Смилян. За последните две години фирмата се справи с Лот 1 на АМ „Марица“ и към момента е част от консорциума, който започва строежа на отсечката Благоевград – Крупник, което поставя компанията в съвсем друга светлина и на друго ниво.

Дружеството стартира съвместна инициатива с Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив и в базите му от тази учебна година всяка седмица се провеждат практически занимания за учениците от 12 клас. Това е един от подходите, който може да попълни дефицита на кадри, а и реално да ангажира и амбицира най-младите да се занимават с тази работа, каза още Попиванова. Според нея, когато са получили възможност да работят и учат на най-съвременните машини, това вече им дава друга гледна точка.

Цялото интервю може за чуете от прикаченото аудио.