Проверяват сигнал за бомба под колата на адвокат Божикова
Проверяват сигнал за бомба под колата на адвокат Божикова / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив
Проверяват сигнал за бомба под колата на адвокат Божикова
71181
Проверяват сигнал за бомба под колата на адвокат Божикова
  • Проверяват сигнал за бомба под колата на адвокат Божикова

Районът на ул. "Христо Г. Данов" е отцепен заради сигнал за бомба. Установява се съдържанието на съмнителен пакет, открит близо до лек автомобил "Тойота".  Става дума за колата на адвокатката Евелина Божикова.  На място са експерти от ДОТИ, служители на Второ РУП и моторизираното звено "Сигма". Сигналът е получен на тел. 112 тази сутрин около 7 часа.

„Нямам представа кой може да е виновен за бомбата под колата ми“, каза Божикова пред медиите, минути преди да замине на частно посещение в Лондон. Според съседи миналата годината районът също е бил отцепен, заради заплахи за бомба в същата сграда. Информацията бе потвърдена и от самата Божикова.

През 2011-ва година отново е имало заплаха за бомба, разказа съпругът на Божикова, Севдалин. Той уточни, че тогава е имало кутия от обувки, увита с проводници. Божиков е разбрал за бомбата сутринта, като е станал. Той е  видял, че има хора около колата и след като слезнал е научил, че се работи по сигнал за бомба.

Семейството не е притеснено от трета поредна заплаха за бомба.

(чуйте какво разказа още съпругът на Божикова, който е бивш зам.-министър на правосъдието)

Адокат Божикова в момента работи като адвокат на Пловдивския общински съвет. Дъщеря й Марта е бивш зам.-кмет по европейските политики в мандата на Славчо Атанасов. Съпруг на адвокатката е бившият зам.- министър на правосъдието Севдалин Божиков.