/ DarikNews
Прекратиха делото за отстраняването на шефката на Басейнова дирекция Цветелина Кънева, която бе арестувана първоначално за безстопанственост от пловдивската полиция, а впоследствие и за корупция от ГДНП и КПКОНПИ, заедно с главният юрисконсулт на дирекцията и общинският съветник от община Марица Георги Какалов. 

Оставиха шефката на Басейнова дирекция-Пловдив Цветелина Кънева и съучастниците ѝ в ареста

Окръжният съд прекрати със свое определение производството по делото днес. То бе образувано по искане на Окръжната прокуратура в Пловдив, но първоначално бе отложено за 17 март, тъй като Кънева бе арестувана по разпореждане на Специлизираната прокуратура.

Трима обвиняеми след спецакцията в Басейнова дирекция – Пловдив

Междувременно обаче влезе в сила извънредното положение и съдът отсрочи повечето си заседания. Днес делото бе насрочено за 9.00 ч., като в залата се яви и самата Цветелина Кънева, която бе доведена от столицата. Наложи се обаче процесът да бъде прекратен, тъй като в деловодството на съда е постъпило писмо от екоминистерството. Оттам уведомяват съдебния състав, че Кънева е освободена от длъжността директор на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район", считано от 9 март със заповед на министъра на околната среда и водите Емил Димитров. Представено е било и заверено копие от тази заповед. 

Шефката на Басейнова дирекция-Пловдив откарана под конвой в Специализираната прокуратура в София (ВИДЕО)

Заради това прокуратурата е оттеглила искането си, тъй като то се явява безпредметно и то е прекратено, съобщиха за DarikNews от съда. 

Отново арести в Басейнова дирекция-Пловдив, този път от спецпрокуратура (СНИМКИ)

От окръжната прокуратура пък посочиха, че разследването по делото за безстопанственост срещу Цветелина Кънева продължава.

Съдът решава дали да отстрани от длъжност шефката на Басейнова дирекция

На нейно място в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район” за изпълняващ длъжността директор е назначен шефът на дирекция  „Мониторинг“ в пловдивската дирекция Марин Маринов.