Белозем
Белозем / netinfo
Мъжка певческа група “Иван Михов" от село Белозем се завърна със златен медал от 6-тия национален събор „По стъпките на Света Богородица“. Белоземските участници заеха 1-во място сред 106 участващи групи в раздел мъже. Събитието се проведе в село Добрич и  за поредна година даде сцена за изява на фолклорни певчески и танцови формации и индивидуални изпълнители, които да представят и популяризират песните, молитвите, наричанията и обичаите, свързани с големия християнски празник Света Богородица.

На златните медалисти им предстои да заминат още този уикенд за Старозагорски минерални бани, където ще вземат участие в Националния тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка".

Кметът на Белозем Иван Тачев, който също е част от състава на певческата група, се похвали и с нов кръст за местната църква – още един повод за гордост за белоземчани.

Светият Кръст, който ще краси камбанарията на православния храм „Св. Георги” в село Белозем, е подарен от белоземеца Атанас Стефанов. Изработката на кръста е дело е на украински майстори, а подобен такъв има единствено в Троянската Света Обител.