/ БГНЕС, архив
Полицията в Пловдив, Териториалната дирекция на ДАНС, отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР-Пловдив и представители на ВиК ще извършат днес съвместна проверка на 8 помпени станции в Пловдивско, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Плевнелиев: Нено Димов не е единственият виновен за водната криза (ВИДЕО)

Проверката е част от съвместните проверки на ВиК-дружествата в страната, във връзка със зачестилите проблеми, свързани с водоподаването, както и водната криза в Перник. 

Спецпрокуратурата влезе в МОСВ заради водата и боклука, разпитват 30 души (СНИМКИ/ВИДЕО)

Охранителни обследвания ще се извършат в 5 от помпените станции на територията на Пловдив, а останалите 3 са на територията на Раковски, Асеновград и Храбрино.

Предвид факта, че подаването на питейна вода е дейност, свързана с националната сигурност, е разпоредено да се извършат обстойни проверки, съвместно с ТД ДАНС в региона, уточниха от дирекцията. Те са по линия на контролната дейност на обекти, осигуряващи питейна вода. 

Спецсъдът остави Нено Димов в ареста

В Пловдив в хода на проверката е изискана информация от Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, като вече са получени отговори с документи от двете местни дирекции.

Нено Димов подаде оставка

От "ВиК" Пловдив е изискана информация за дейността на самото  дружество, собствеността, финансовото състояние и сключените договори. Извършени са проверки от различни органи и институции, които контролират водоснабдителното дружество. Към момента установено, че ВиК - Пловдив не стопанисва и поддържа язовири.