Нено Димов не е единственият виновен за водната криза в Перник. Никога не съм бил съгласен министрите да носят отговорността, която трябва да се носи от много хоро. Общинската администрация не си е свършила работата. Вина трябва да се търси и във ВиК-то. Има и поне две министерства и отгоре на всичкото и Министерство на икономиката. Сега това всичко трябва да се подреди и да се намери кои не си е свършил работата.

Това каза президентът Росен Плевнелиев в ефира на предаването Неделята на NOVA по повод ареста на екоминистъра в оставка Нено Димов и акцията на прокуратурата във връзка с водната криза в Перник. 

Спецпрокуратурата влезе в МОСВ заради водата и боклука, разпитват 30 души (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Не само в този случай виждаме как в администрацията не може да действа превантивно, за да предотврати проблема", добави той и продължи: "В конкретния казус е сложно. Ще съм доволен, ако прокуратурата види точния виновник. Нено Димов не назначава ВиК шефовете. Министърът сам не е виновен. Трябва да се тръгне по веригата".

"Прокуратурата действа правилно. Единствено ми се иска да не действа толкова показно, но да има ефективност.", коза още Росен Плевнелиев.

Президентът коментира и позицията на американската страна, че са против строежа на разклонението на „Турски поток“ през територията на България.

Дейвид Хейл: САЩ са против втората линия на „Турски поток“


„Не би следвало никакво менгеме да се дискутира. България строи с български тръби интерконектори с всички държави. България има амбицията да участва в терминала за втечнен газ в Александруполис. Това са прекрасни новини.“, заяви той.
nova.bg