/ БГНЕС
Мащабна полицейска акция са осъществили в рамките на няколко дни служителите от Икономическата полиция в Пазарджик, съобщават от Областната дирекция на МВР.

МВР

Конфискувани са близо 9 кг незаконно внесено в страната злато, над 6 кг контрабанден тютюн, 400 безакцизни цигари, 14 кг месо без документи.

Разбиха престъпна група за търговия с оръжия

Полицаите проверили магазин за мобилни телефони и аксесоари в центъра на областния град. Там се предлагали за продажба накити и украшения от злато. Ползватели на магазина са трима пазарджиклии - братя на 20 и 21 години и друг 50-годишен мъж.

МВР

При претърсване в обекта и в домовете на тримата служителите на реда открили общо 8.9 килограма бижута от злато - гривни, колиета, пръстени, обеци, медальони.

Разбиха „цех“ за лични документи в Шумен (СНИМКИ)

Накитите не са декларирани по времето на вноса им от съседна страна, обектът не е лицензиран за продажба на изделия от благородни метали. Данъчните инспектори установили и липсата на касови бонове при контролни покупки от магазина.

МВР

Очаква се днес той да бъде запечатан и подложен на щателна проверка от служителите на приходната администрация. Двама от мъжете са задържани в ареста за срок от 24 часа, а намерените изделия от благородни метали са иззети.

Разбиха незаконна бензиностанция в Ловешко

По време на засилените проверки на два адреса в пазарджишкия квартал „Изток“ са намерени общо 6.3 килограма сух нарязан тютюн и 400 къса саморъчно направени цигари, всичките без бандерол.

МВР

Съвместно с инспектори от Областна дирекция „Безопасност на храните“ икономическите полицаи установили, че в селата Карабунар и Виноградец местни жители предлагат на сергии пред домовете си храни от животински произход - бабек, луканка, филе, кашкавал и сирене.

Задържаха румънци, продавали фалшиви златни накити чрез измама и заплахи с оръжие

Всички стоки са били без етикети и документи за произход. Подобна е и ситуацията в Пазарджик, където пред къща е засечена нерегламентирана продажба на 14 килограма свинско месо.

Спецпрокуратура, полиция и ДАНС разследват група за данъчни престъпления в три града

Съвместно с инспектори от НАП, РЗИ, Инспекция по труда и пожарната е извършена щателна проверка на нощен бар на бул. „България“ в областния град. За установените нарушения са съставени актове, а екип на НАП-Пловдив е запечатал обекта.