/ МВР
От СДВР призовават потърпевши от подобен род посегателства, които не са потърсили съдействие в полицията да подадат сигнал в най-близкото поделение на МВР
Задържаха чужденци, продавали неистински златни накити чрез измама и използвали за заплаха оръжие, съобщиха от полицията.

Румънските власти предадоха на българските петима участници в престъпната група за телефонни измами (ВИДЕО)

В резултат на проведена полицейска операция за установяване и задържане на чужди граждани, предлагали неистински златни накити в района на главни пътни артерии в и около столицата, на 31 юли, служители на СДВР са задържаха трима мъже, румънски раждани, съпричастни към подобни престъпления.

Спецпрокуратура, полиция и ДАНС разследват група за данъчни престъпления в три града

В хода на разследването е установено, че тримата използвали заучена схема, а именно: Спирали с лек автомобил с чуждестранна регистрация, имитирайки авария, с  отворен преден капак, в крайното платно или в аварийната лента и махали с ръце към преминаващите покрай тях коли.

Когато някой водач отбиел, за да им се притече на помощ, те на чужд език обяснявали, че са закъсали с автомобила и се нуждаят от пари. В замяна предлагали златни накити, - неистински, а когато някой откажел са прибягвали и до заплахи с оръжие. 

След акция: Обвиниха 6 души за участие в група за изнудване и пране на пари

Тримата са задържани с полицейски мерки до 24 часа
. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура един от румънците е с повдигнато обвинение за престъпление. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

От СДВР призовават: Ако има потърпевши от подобен род посегателства, които не са потърсили съдействие в полицията да подадат сигнал в най-близкото поделение на МВР.