река Луда Яна инцидент дете
река Луда Яна инцидент дете / снимка: Николина Лазарова
Издирването на изчезналото в река Луда Яна край Панагюрище 6-годишно момиченце е подновено тази сутрин, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Детето е в неизвестност от вчера, когато се предполага, че с по-голямата му сестра, на 8 години, са попаднали във водите на реката.
 
Целият състав на полицейското управление и пожарната е на работа тази сутрин, екипите са оборудвани с необходимото облекло и техника за издирване в труднодостъпните терени по протежението на река Луда Яна. В акцията се включват и членове на Ловно-рибарското сдружение "Глиган" в Панагюрище.
 
Сформирани са 16 групи от полицаи, пожарникари и ловци, които претърсват внимателно коритото и двата бряга на реката.
 
И през днешния ден реката е пълноводна и със силни течения, породени от падналите обилни валежи от дъжд през изминалите два дни. Предстои щателното претърсване на коритото на реката по нейното протежение до село Попинци.
 
Безжизненото тяло на по-голямото дете беше намерено около обяд в неделя в участък от реката, преминаващ до детска градина. По данни на очевидци, то е било на около 2 км от мястото, където двете сестрички са забелязани да си играят край реката. Все още не е известно как са попаднали във водата.
 
Вероятно са се опитали да преминат по мост, който вече е бил отнесен от придошлите след обилните валежи води. Предполага се, че по-малката е паднала и е започнала да се дави, а каката е влязла да я спасява, но не е успяла.
 
Вчера над 100 служители от структурите на МВР и доброволци до късно през нощта са издирвали второто дете, от което до момента няма и следа.