/ Петър Тодоров, Дарик радио Пловдив
Пловдивчани недоволстват от ремонти на парче в Центъра 1
99875
Пловдивчани недоволстват от ремонти на парче в Центъра 1
  • Пловдивчани недоволстват от ремонти на парче в Центъра 1
Живеещи на ул. "Филип Македонски" в Пловдив недоволстват, че работници от фирма, наета от общината, изваждат антипаркинг колчетата и поставят на тяхно място плочки. Хората смятат, че това не е редно, защото ще "отпуши" желанието на недобросъвестни шофьори да паркират на тротоара и минаването оттам ще затрудни пешеходците. 

Пловдивчани недоволстват от ремонти на парче в Центъра
Петър Тодоров, Дарик радио Пловдив

Една от потърпевшите е собственичка на малко магазинче на улицата. Тя разказа пред Дарик, че според нея наемател на гараж на същата улица, е издействал от общината да се махнат колчетата, за да може да паркира буса си безпроблемно там. 

Доставките на гранита за "Централен" идват в началото на 2019-та

Двамата работници на фирма "Виделина", ангажирани с дейностите по изваждането на антипаркингколчетата, споделиха, че тротоарът има нужда от цялостно обновяване, но засега са ги наели само да запълнят дупките от колчетата с плочки.


Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов обясни пред Дарик, че най-вероятната причина за премахването на колчетата е подготвяне на улицата за основен ремонт през 2019 година.

Пловдивчани недоволстват от ремонти на парче в Центъра
Петър Тодоров, Дарик радио Пловдив

„Подали сме информация до Голяма Община за ремонт на тротоарните настилки в района, защото те са компрометирани. Като се демонтират колчетата, дупките се запълват, а след основния ремонт на пътната отсечка, ако е предвидено, ще бъдат монтирани отново“, поясни той.

Още по казуса чуйте в звуковия файл