/ Дарик архив
В началото на 2019 година ще започнат доставките на гранита, с който местната администрация планира да покрие част от площад "Централен". Това обяви кметът Иван Тотев. По думите му вече е стартирана поръчката за доставка, а първите плочки ще са тук през януари. Последните пък трябва да дойдат в Пловдив през март 2019 година. Останалата настилка - земелрок, е вече налична.
 
Частният имот на площад "Централен" остава със старите плочки


По отношение на другите инфраструктурни обекти, касаещи Европейска столица на културата, кметът обясни, че жалби забавят строитеството на галериите на ул. "Съборна", както и тази на "Райко Даскалов" - бившият Детмаг "Снежанка". По жалните администрацията очаква произнасяне на Върховния административен съд.
 
Три вида настилка на обновения пл. "Централен", 50% - бетонови блокчета (СНИМКИ)

През юни догодина се очаква да е готова и галерията на ул. "Гладстон", имало забавяне в строителството. Градоначалникът припомни също, че на 27 декември започва затварянето на бул. "Цар Борис Трети Обединител" заради монтажа на сцената за откриването на Европейска столица на културата. Официалната церемония по откриване е на 12 януари, поканени са над 1000 гости за събитието.