пл. Централен
пл. Централен / netinfo
Местната администрация ще издаде заповед за достъп до частния имот на площад "Централен", за да може да се направи ремонт на частта на подлеза на "Гладстон", която е под заградения имот. Това оповести кметът Иван Тотев.

"Заради важни инфраструктурни обекти имаме право да влезем в частния имот. В случая това е ремонтът на подлеза на "Гладстон", поясни градоначалникът.

Това означава, че фирмата-изпълнител ще влезе в заградения имот, ще направи ремонта на подлеза, след което трябва да остави терена в състоянието, в което е бил преди да влезе техниката. Така на практика след ремонта мястото ще остане със същите плочки като в момента. По думите на Тотев обаче фазата с поставяне на нови плочки на площада ще бъде най-рано през март догодина, така че ако дотогава общината се е разбрала с реститутите на имота и той ще е с подменена настилка.

Междувременно местната администрация ще преговаря със собствениците на заградения имот за цената му. Ще бъде препоръчана независима оценка, каквато до момента не е правена. Лошото обаче е, че между наследниците има разногласия, а един дори е поискал 1 млн. лева. Паралелно с това текат все още и дела между общината и въпросните реститути.