Пазарджик празнува с Щурците
Пазарджик празнува с Щурците / Dariknews.bg

За 24-та поредна година Пазарджик празнува днес. Празникът на града традиционно започва с Тържествена литургия, която ще бъде отслужена от Пловдивския митрополит Николай. Литийното шествие ще премине през центъра на града до централния площад "Константин Величков". В 11.30 тържествено ще бъде вдигнато знамето на Пазарджик и ще бъде отслужен тържествен благодарствен водосвет. В следобедните часове ще бъде открита официално най-старата часовникова кула в Пазарджик, която е възстановена с дарителски средства по идея на местния "Ротари клуб". Празничният ден ще бъде съпътстван от различни прояви в центъра на Пазарджик и най-големия парк в града-остров "Свобода".

Празничната вечерна програма започва в 19 часа на централния площад. Водещи ще бъдат Краси Радков и Димитър Рачков. В програмата ще участват група "Щурците", Графа, Бобан Здравкович. Традиционно точно в полунощ ще започне и празничната заря.

Концертът на група „Щурците", който е част от вечерната празнична програма, ще е благотворителен в помощ на легендарния китарист на групата Петър Гюзелев.  Музикантът страда от тежко заболяване, за лечението на което ще бъде направена операция в САЩ. През празничния ден пазарджиклии ще могат да подпомогнат благотворителната акция, като за целта от  10.00 часа на пл. "Константин Величков" ще бъде сложена маса с урна, където ще бъдат продавани дискове с последния албум на „Щурците". Хонорарът на групата, както и всички средства, събрани по време на концерта и през деня, ще бъдат дарени за лечението на китариста. По време на вечерната изява на групата, масата с дарителската кутия, ще бъде до сцената.