От ток и интернет до данъци, скици и глоби на КАТ – на едно място и без такси
От ток и интернет до данъци, скици и глоби на КАТ – на едно място и без такси / netinfo

Пловдивчани ще могат да плащат на едно място и без никакви такси ток, вода, парно, телефон, сметки за стационарни и мобилни телефони, кабелна телевизия, интернет, местни данъци и такси, да вадят удостоверения за наличие или липса на задължения, удостоверения за наследници, заявления за издаване на скици и данъчни оценки и други оборотни общински документи.

Това ще стане, ако комуналните фирми и доставчиците на услуги приемат офертата на софийската фирма “Браво инвестмънт” и на общината за истинско обслужване на едно гише. Проектът предвижда на 25 места с голям човекопоток в града да бъдат инсталирани павилиони с по 3 работни места, които ще бъдат отворени от 7 до 20 часа, включително и в събота. Целта е  работното им време да не дублира това на гражданите.

За разлика от плащането на сметки през банка, интернет или банкомат, тук услугата е абсолютно безплатна за гражданите, подчерта управителят на софийската фирма Тошко Георгиев. Той посочи, че пунктовете ще бъдат оборудвани с най-скъпите и бързи фискални принтери, които се продават на българския пазар.

Гишетата за единно обслужване могат да започнат да функционират до 2 месеца след определяне на местата за инсталиране на павилионите. Председателят на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев бе категоричен, че местната власт ще съдейства за бързо отреждане на терените, за които фирмата ще плаща наем. Очаква се единствено съгласието на комуналните фирми, пред които проектът бе представен днес. За тях новата система ще означава икономии от издръжка на собствени или наети пунктове за инкасо, което ще компенсира комисионната от 1,5% зa посредника.