„Макс Телеком”
„Макс Телеком” / netinfo
Макс Телеком” е телекомуникационна компания от ново поколение, която притежава индивидуална лицензия от вида POINT to MULTIPOINT при честотна лента от 2 х 21 MHz в 3.5 гигахерцовия спектър за осъществяване на далекосъобщителни услуги чрез мрежа от вида „точка към много точки” с национално покритие.

Избраната технология WiMAX позволява изграждането на високоскоростна и надеждна връзка и дава възможност за предлагане на широк спектър фиксирани и мобилни услуги, включващи достъп до Интернет, виртуални частни мрежи, гласови услуги, видео и IPTV.

„Макс Телеком” е член на WiMAX Forum. Стремежът на компанията е да изгради съвременна високоефективна мрежа на базата на модерната технология за достъп и с използването на най-модерни информационни системи и софтуерни приложения да предложи пълен набор от бързи, висококачествени, безотказни и ценово ефективни телекомуникационни продукти и услуги.

"Макс Телеком" стартира на 16 октомври официално своята WiMAX мрежа в България. Мрежата от ново поколение е първата национална мрежа в Европа и в нея операторът предлага безжичен интернет достъп, IP-базирани гласови услуги, IPTV (мобилна телевизия) и SaS ( Software as Services).

"Макс Телеком" осигурява на клиентите си голям пакет от висококачествени услуги на конкурентни цени. Операторът предлага безжичен високоскоростен интернет през модем с услугата MaxDSL и чрез карта за преносим компютър.

Потребителите могат да говорят по телефон от мрежата на оператора с код 0999. Гласовата услуга се предлага под името MaxVox и всичките й потребители говорят помежду си безплатно без ограничение на продължителността на разговорите, независимо от това дали са в България, или в чужбина.

Структурата на мрежата позволява свързване както с мобилните и фиксирани телефони, така и с алтернативните телекоми. Абонатите на услугите на "Макс Телеком" получават безплатно пакет от 40 телевизионни канала, които ще могат да гледат в реално време на компютъра си.

Всички клиенти, ползващи интернет от компанията, получават безплатно услугата MaxTelecom.info, разработена в сътруничество с Google. Тя включва пакета с офис програми MaxApps, безплатно дисково пространство за съхраняване на документи и електронна поща с домейн maxmail.bg с обем 2 GB.

Безжичен Интернет вече може да се ползва на територията на 10 града в България, където мобилният оператор от четвърто поколение "Макс Телеком" изгради WiMAX покритие. Онлайн достъпът без кабелна връзка вече е факт в София, Пловдив, Пазарджик, Сливен, Бургас, както и в югозападната част на страната в общините Благоевград, Дупница, Сандански, Перник и Петрич.

Едновременно с това "Макс Телеком" започва да предлага и гласови услуги с национален код 0999, както и над 40 телевизионни и толкова радиопрограми. Гласовите и IPTV услуги за абонатите на новия оператор ще са напълно безплатни.

Месечният абонамент гарантира неограничено потребление, като услугата може се да ползва както в офиса, така и у дома или където и когато потребителят пожелае, като се плаща само една сметка. Така новите интернет решения не само улесняват бизнеса, но и спестяват ресурси на фирмите.

Докато модемът се свързва към мрежовия порт на всеки компютър, PCMCIA картата е предназначена за преносими модели. При дългосрочен абонамент за услугата съществува възможност за ползване на устройствата без закупуването им.

WiMAX услугите на "Макс Телеком" освен технологични имат и естетически приоритети, защото елиминират необходимостта от окабеляване и правят възможен достъпът до интернет в районите, където няма изградена кабелна инфраструктура. В рамките на следващите две години мобилният оператор от четвърто поколение ще покрие с WiMAX мрежа близо 90 на сто от населението на България.

Това е най-изгодният, бърз и ефективен начин за достъп до крайни клиенти.

Услугата е предназначена за компании, които искат да предложат своите услуги на клиенти, до които няма изградени комуникации. Гарантирана е надеждност, сигурност и висока степен на защита при преноса на данните. „Макс Телеком” изгражда свързаност между два или повече обекта, в зависимост от желанието и индивидуалните изисквания на потребителя. Чрез система за наблюдение и екип от специалисти „Макс Телеком” осигурява поддръжка 24 часа, 7 дни в седмицата и 365 в годината и предоставя възможност за SLA споразумения.