Остава ограничението за вериги в Смолянско, пускат ученици в дървена ваканция
Остава ограничението за вериги в Смолянско, пускат ученици в дървена ваканция / Дарик архив

Остава ограничението за движение на всички моторни превозни средства с вериги на територията на област Смолян, съобщи заместник-областният управител Андриан Петров. Има ограничение и за движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона, както и за ремаркета и полуремаркета.

„Обстановката е нормална, като движението се осъществява при зимни условия. Цяла нощ са работили машините на територията на републиканската пътна мрежа, като не допуснахме затварянето на проходи и пътища в областта“, добави Петров.

Според него, няма населени места без електричество и без достъп в Смолянско.

Същевременно общините Доспат и Мадан обявиха дървена ваканция за учениците си. Със заповед на кмета Фахри Молайсенов в Мадан днес е обявен за неучебен ден за всички училища и детски градини на територията на общината.

Кметът на община Доспат инж. Елин Радев със своя заповед определи дните 11, 12 и 13 януари за неучебни за учениците в община Доспат. Две детски градини в селата Любча и Црънча също затварят врати. Причините за извънредните ваканции са отново ниски температури и обилни снеговалежи.