Още двама адвокати изслушва съда по делото за радикален ислям
Още двама адвокати изслушва съда по делото за радикален ислям / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Няма събрани доказателства, че „Ал Уакф ал Ислями” е организация, това е фондация, която се е занимавала с благотворителна дейност. Това заяви пред Окръжния съд в Пазарджик адвокат Елвира Панкова, защитник на семейство Юсуф и Найме Горелски. Тя уточни, че „Ал Уакф ал Ислями” е регистрирана като фондация в Софийски градски съд и е заличена през 2005 година. Адвокатът изрази категоричната си позиция, че няма доказателства, които да подкрепят обвинението, че Найме Горелска е наемала квартири.

Адвокат Панкова заяви в съда, че парите, които са иззети от дома на двамата подсъдими, в размер на 40-50 хиляди лева, са свързани с дейността на фирма, която е била на бащата на Найме Горелска. Подсъдимата е имала сключени 8 договора между нея и един от мобилните оператори, като тя е отговаряла за над 2 000 абонати, които са били в корпоративна група. Ползвала е отстъпка в размер на 15 % от местната такса. За период от около четири години сумата, която е събрана е в размер над 80 хил. лева. Юсуф Горелски е събирал таксите на тези абонати и ги е внасял в мобилния оператор, в резултат на което е ползвал и отстъпката.

Адвокат Панкова заяви още, че Найме Горелска е с висше образование, с чисто съдебно минало, а  Юсуф Горелски има четири висши образования. И заради добрата репутация на семейството в обществото адвокат Панкова поиска двамата да бъдат признати за невиновни.

Заседанието на съда продължава с изслушване на последните двама защитници на обвинените.