Ограничават преминаването по повреден от пороите мост в Храбрино
Ограничават преминаването по повреден от пороите мост в Храбрино / снимка: Дарик радио Пловдив
Ограничават преминаването по повреден от пороите мост в Храбрино
74256
Ограничават преминаването по повреден от пороите мост в Храбрино
  • Ограничават преминаването по повреден от пороите мост в Храбрино

Ограничават преминаването на тежки автомобили по моста за вилната зона на село Храбрино, който бе повреден от 5-метрова приливна вълна миналата седмица. Това съобщи за Дарик кметът на родопското село Михаил Кръстанов.

До края на деня ще бъдат поставени необходимите ограничителни пътни знаци. Забранява се преминаването на камиони над 2 тона по моста. Съоръжението обаче е проходимо за пешеходци и леки коли.

Прави се и обходен път за тежкотоварните автомобили, допълни кметът.

Мярката се налага, защото основите на моста са подкопани от огромна приливна вълна, заляла селото след проливния дъжд в Родопската яка. Вчера специалисти са посетили мястото и са издали предписания да се ограничи достъпът до моста. Експертите са препоръчали и да се изгради нов в непосредствена близост до стария мост за Пречиствателната станция на ВиК.

Храбрино постепенно се съвзема от кошмара на поройния дъжд и придошлата река, която заля улици и повреди мост миналата седмица. „Веднъж измихме улиците на селото, до ден – два пак ще ги измием, защото имаше много кал и прах след пороите“, допълни кметът Кръстанов.