Общината има 20 дни да направи летищната си вноска, за да се спаси линията до Франкфурт
Общината има 20 дни да направи летищната си вноска, за да се спаси линията до Франкфурт / dariknews.bg/ архив

Линията Милано - Пловдив - Милано, поддържана от авиокомпанията „Райънеър", от 22 ноември престава да съществува, категоричен бе пред Дарик директорът на пловдивското летище по повод изявленията на гл. секретар на общината Борислав Инчев, че линията не била закрита. Всеки който се опита да си резервира или купи билет до Бергамо, може сам да се увери в това, каза Ангелов. Заради задълженията на Фонда за развитие на летище Пловдив към „Райънеър" се проваля и договарянето и на трети полет до Лондон, който е желан и от нас, и от ирландците, допълни той. Добрата новина е, че се преборихме да не отпада линията до Франкфурт. Тя обаче ще просъществува, ако вноската на община Пловдив бъде преведена до 15 ноември, заяви шефът на летището.

Ако финасовото състояние на сдружението се стабилизира, има шанс за договаряне на трети полет до Лондон, но това едва ли ще се случи веднага, защото пролетно-летния сезон отдавна трябваше да е договорен, обясни Ангелов. Той каза още, че преговорите на летище Пловдив с други авиокомпании също са изправени пред потенциален провал, заради незавидната ситуация, в която се намира фонда в момента.    

По-рано днес Борислав Инчев увери, че общината не само не пречи на летището, а дори помага и има готовност да внесе близо 200 000 лв. във фонда, но е необходимо решение на Общински съвет. Той попита също какво прави летище Пловдив, за да привелече още общини към сдружението. Към момента във фонда членуват само 10 общини, коментира той.