/ dariknews.bg
Илиян Иванов
94735
Илиян Иванов
  • Илиян Иванов
"Гласуваното днес от ОбС изменение на рамковото споразумение за усвояване на средствата от 30-милионния заем с Европейската банка за възстановяване и развитие няма да доведе до удължаване на срока за ремонт на обектите по договора".

Това заяви шефът на общинските юристи Илиян Иванов пред Дарик. Припомням, че средствата бяха отпуснати за реконструкцията на „Коматевско шосе", „Руски", „Шести септември" и за изграждането на чисто новия булевард „Северен".

"Удължаването на срока с две години до 24 октомври 2019-та, е единствено само за усвояване на сумата по банковия заем. До настоящия момент са усвоени около 10 милиона лева, остават още 17 млн.лв., които при изтичане на стария срок- октомври тази година, няма как да бъдат усвоени", обясни Иванов.

Пловдив получава 16 млн. лв. за обновяване на учебни и детски заведения

Както вече ви съобщихме, в предложението си до местните старейшини кметът Иван Тотев подчертава, че от момента на сключване на договора с банката на 24 октомври, 2014г. до първите усвоени средства на 10 август, 2016г. има почти 22 месеца закъснение. През това време Община Пловдив е извършвала необходимите тръжни и съгласувателни процедури, допълва градоначалникът.

80 000 лева за коледната украса на Пловдив

Двугодишният договор за изпълнение с  консорциум  „Щрабаг“ е подписан на 15 февруари 2016 г.  Датата на започване на работата по „Коматевско шосе", „Руски"и  „Шести септември" е пет месеца по-късно, а на „Северен“ – на 19 април, 2017 г., припомня кметът на Пловдив. В мотивите си той допълва, че забавянето на изграждането на новия булевард се дължи на процедурите по отчуждаване на имоти, които трябва да приключат до края на тази година.

По думите на шефа на общинските юристи, през 2018-та година булевардите "Руски" и "Васил Априлов" да са напълно завършени. 

Още от Илиян Иванов чуйте в звуковия файл